Europa League: Νίκη με σούπερ ανατροπή ο Άγιαξ, ισόπαλες Μπενφίκα και Άρσεναλ

Με ανατροπή στα τελευταία λεπτά ο Αίαντας νίκησε την Λιλ, ενώ Μπενφίκα και Άρσεναλ έμειναν ισόπαλες

Με σούπερ ανατροπή μέσα σε 3 λεπτά, ο Άγιαξ νίκησε με 2-1 την Λιλ στην Γαλλία. Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν οι Μπενφίκα με την Άρσεναλ, σε παιχνίδι που έγινε στην Ρώμη της Ιταλίας. Η Γρανάδα ξέρανε την λαβωμένη Νάπολι, νικώντας την με 2-0.

Ματσάρα για σκληρά νεύρα στο Βέλγιο, με τη Ρέιντζερς να παίρνει την νίκη με 4-3 με γκολ στο 90′, απέναντι στην σκληροτράχηλη  ισόπαλες με το εντυπωσιακό 3-3, στα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «32» του Europa League.

Σούπερ Αίαντας, απέδρασε με ανατροπή από την Γαλλία

Στην Γαλλία ο Άγιαξ απέδρασε με ανατροπή από την έδρα της Λιλ με 2-1. Ασχημο πρώτο μέρος και για τις δύο ομάδες, σε αντίθεση με το δεύτερο ημίχρονο που έκρυβε συγκινήσεις.

Στο 65’ ο Μαϊνιάν είπε όχι σε σουτ του Τάνιτς και στην επαναφορά ο Άλβαρες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Λιλ. Στο 72’ ο Ταλιάφικο έκανε λάθος και ο Γουεά έκλεψε την μπάλα και με πλασέ από κοντά έκανε το 1-0. Στο 87’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτ,ι πάνω σε μαρκάρισμα του Σάντσες στον Ταλιάφικο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάντιτς που εύστοχα έκανε το 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 89’ ο Κλάασεν έδωσε πανέμορφα στον Μπρόμπεϊ που τσίμπησε όμορφα προ του Μαϊνιάν για το 1-2.

Λιλ: Μαϊνιάν, Τσελίκ, Φοντέ, Μπότμαν, Ρεϊνίλδο (83’ Μπράνταριτς), Γουεά, Σάντσες, Σουμαρέ, Μπαμπά, Γιαζιτσί (62’ Αραούχο), Ντέιβιντ(77’ Ικονέ)

Αγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Ταλιάφικο, Μαρτίνεθ, Τίμπερ, Ρενς (81’ Σχουρς), Κλάασεν, Άλβαρες, Μπλιντ, Τάντιτς, Άντονι (81’ Ιντρίσι), Νέρες (73’ Μπρόμπεϊ)

Τεράστιο βήμα πρόκρισης για την Γρανάδα

Η Γρανάδα επικράτησε 2-0 της Νάπολι, η οποία παρατάχθηκε με πολλές απουσίες στην Ισπανία και έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση στους 16 του Europa League.

Συγκεκριμένα η αρχή έγινε στο 19ο λεπτό της συνάντησης, με τον Κένεντι να κάνει μια ωραία σέντρα στην περιοχή και τον Ερέρα με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ. Πριν προλάβει καλά καλά η Νάπολι να αντιληφθεί τι συνέβη, δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, δυο λεπτά αργότερα με τον Κένεντι, από δημιουργός να γίνει σκόρερ. Ο αριστερός εξτρέμ της Γρανάδα βρήκε κενό χώρο και διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.

Γρανάδα (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα, Φουλκιέ, Ντουάρτε, Βαγέχο, Νέβα, Ερέρα, Γκοναλόν, Ματσίς, Μοντόρο, Κένεντι, Μολίνα.

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ράχμανι, Μακσίμοβιτς, Ρουί, Λομπότκα, Ελμάς, Πολιτάνο, Ινσίνιε, Ρουίθ, Όσιμεν.

Αφησαν την πρόκριση για το Καραϊσκάκης Μπενφίκα και Άρσεναλ

Ισόπαλες με σκορ 1-1 στο Ολίμπικο της Ρώμης, αναδείχθηκαν η Μπενφίκα με την Άρσεναλ με την πρόκριση πλέον να κρίνεται στο Γ. Καραϊσκάκης.

Κακό από πλευράς ρυθμού και φάσεων το πρώτο μέρος στο Ολίμπικο. Μεγαλύτερη φάση, με τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να έχει τη σπουδαιότερη στιρμή κι όμως να την σπαταλά. Ο Γκαμπονέζος δεν κατάφερε προ κενής εστίας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ στο 55ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι – για χέρι του Σμιθ-Ρόου – του Πίζι, αλλά δεν το χάρηκε πολύ καθώς ο Σάκα ισοφάρισε στο 57ο για τους γκάνερς.

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεζούς): Λέιτε, Γκονσάλβες, Βερίσιμο, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Τααράμπτ, Βάιγκλ, Πίζι, Βάλντσμιτ, Νούνιες.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίζ, Γκαμπριέλ, Σοάρες, Όντεγκαρντ, Θεμπάγιος, Τζάκα, Σάκα, Ομπαμεγιάνγκ, Σμιθ-Ρόου.

«Σφραγίδα» πρόκρισης για την Βιγιαρεάλ στο Σάλτσμπουργκ

Η Βιγιαρεάλ πήρε μια τεράστια νίκη με 0-2 στην Αυστρία, επί της Σάλτσμπουργκ και βρίσκεται με το… 1,5 πόδι στους «16» του θεσμού.

Αρκετά ισορροπημένο το ματς στο πρώτο του μέρος. Κλειστό παιχνίδι τόσο από την πλευρά της Σάλτσμπουργκ όσο και της Βιγιαρεάλ. Τα «κίτρινο υποβρύχιο» στο 27ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, καθώς ο Κρίστενσεν ανέτρεψε τον Παρέχο. Ο Αλκάθερ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Στάνκοβιτς βγήκε νικητής με το 0-0 να παραμένει. Ωστόσο, ο Ισπανός φορ βρήκε την λύση ανοίγοντας το σκορ στο 41’.

Στο δεύτερο μέρος η Σάλτσμπουργκ μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση για ρίσκο στο ματς και πιέζοντας ψηλά τη Βιγιαρεάλ. Οι Αυστριακοί ήθελαν να πρεσάρουν για να βρουν την ισοφάριση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όμως αυτό δεν έγινε. Αντίθετα η Βιγιαρεάλ μόλις βρήκε την ευκαιρία, αύξησε το προβάδισμά της, με την κεφαλιά του Νίνιο στο 71’.

Ματσάρα με θρίλερ στο φινάλε

Σε ένα τρομερό παιχνίδι η Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ, έφυγε με σπουδαία νίκη με 4-3, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-2 μέχρι το 82ο λεπτό.

Ο Αρίμπο άνοιξε το σκορ στο 38′ για τους φιλοξενούμενους που, ωστόσο μέσα σε μερικά λεπτά είδαν το προβάδισμα να αλλάζει χέρια. Με πρωταγωνιστή τον Ραφαέλοφ που είχε ασίστι στο 1-1 του Αβενάτι και γκολ η Αντβέρπ στο 45′ και 45+7 πήρε προβάδισμα με 2-1.

Ο τρελός ρυθμός συνεχίστηκε και στην επανάληψη με τον Μπάρεσιτς να ισοφαρίζει σε 2-2 με πέναλτι στο 59′, ενώ ο Χόνγκλα επτά λεπτά μετά έδωσε το πάνω χέρι στους γηπεδούχους. Η Ρέιντζερς, όμως έκανε αυτό που κάνει όλη τη σεζόν και με 2 γκολ σε επτά λεπτά από τους Κεντ και Μπάρεσιτς (83′-90) έφυγε με τη νίκη και μισή πρόκριση από το Βέλγιο.

** Αναλυτικά οι αγώνες των 19.55 του Europa League

Τα αποτελέσματα των ματς των 22:00:

Μπενφίκα – Άρσεναλ 1-1 (55′ Πίζι / 57′ Σάκα)

Γρανάδα – Νάπολι 2-0 (19′ Ερέρα, 21′ Κένεντι)

Λιλ – Άγιαξ 1-2 (72′ Γουεά / 87′ πεν. Τάντιτς, 89′ Μπρόμπι)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Σαχτάρ 0-2 (31′ Αλάν Πάτρικ, 90+3′ Τετέ)

Μόλντε – Χόφενχαϊμ 3-3 (41’Έλινγκσεν, 71′ Ούλαντ-Άντερσεν, 75′ Φοφανά / 10′, 28′ Ντάμπουρ, 45+4′ Μπάουμγκαρντερ)

Ζάλτσμπουργκ – Βιγιαρεάλ 0-2 (41′ Αλκάθερ, 72′ Νίνιο)

Αντβέρπ – Ρέιντζερς 3-4 (45′ Αβενάτι , 45+8′ πεν. Ρεφαέλοβ, 66′ Ονγκλά / 38′ Αρίμπο, 59′ πεν., 90′ πεν. Μπάρισιτς, 83′ Κεντ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ