Champions League: Τη νίκη η Γιουβέντους, την πρόκριση η Πόρτο

Η Γιουβέντους έστειλε το ματς στην παράταση, νίκησε, αλλά η Πόρτο ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Σε ένα ματς θρίλερ στο Τορίνο που η πρόκριση κρίθηκε στα 120 λεπτά, η Πόρτο πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση και έβγαλε νοκ-άουτ την Γιουβέντους, πάρα την νίκη με 3-2 του ιταλικού συλλόγου.

Ο Φρεντερίκο Κιέζα πήρε από το χέρι την Κυρία, ισοφαρίζοντας το ματς του πρώτου αγώνα (2-1), όμως οι παίκτες του Πίρλο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή και να πάρουν εκείνοι την πρόκριση.

Οι «Δράκοι» του Κονσεϊσάο αγωνίζονταν με 10 παίκτες για παραπάνω από μία ώρα αγώνα, ωστόσο με πρωταγωνιστή τον Σέρτζιο Ολιβέιρα που σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του, πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το ματς:

Η πρώτη απειλή στο παιχνίδι ήρθε από την Πόρτο στο 8′, με ένα σουτ του Ταρεμί που έφυγε άουτ.

Η Γιουβέντους απάντησε με μεγάλη ευκαιρία, ένα λεπτό αργότερα. Ο Κουαδράδο σέντραρε από δεξιά, ο Μοράτα έπιασε ανενόχλητος μια δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Μαρτσεσίν με ωραία επέμβαση κράτησε το μηδέν.

Μεγάλη διπλή, μάλιστα, ευκαιρία έχασε και η Πόρτο στο 6′. Ο Ζαϊντού μπήκε από τα αριστερά και έκανε ένα γύρισμα για τον Ταρεμί. Εκείνος σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Μπονούτσι και πήρε ύψος. Στη συνέχεια ο Ιρανός φορ της Πόρτο πήρε μια κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σέζνι.

Μπορεί ο Ταρεμί να μην κατάφερε να σκοράρει στο 6ο λεπτό, αλλά κέρδισε πέναλτι στο 18′, μετά από μαρκάρισμα του Ντεμιράλ.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σέρτζιο Ολιβέιρα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 19′ (0-1).

Το ημίχρονο έκλεισε με τους νταμπλούχους Πορτογαλίας να έχουν το προβάδισμα και να ελέγχουν το ρυθμό, με Γιούβε να μην δημιουργεί προβλήματα.

Η Μεγάλη Κυρία βρήκε την ισοφάριση στις αρχές του δευτέρου μέρους. Όπως και στην Πορτογαλία, έτσι και στο Τορίνο ο Φρεντερίκο Κιέζα βρήκε δίχτυα. Ο Ιταλός πλάσαρε άψογα μέσα από την περιοχή, μετά από ασίστ του Ρονάλντο στο 49ο λεπτό.

Οι «δράκοι» στο 54ο λεπτό έμειναν με 10 παίκτες. Ο Ταρεμί αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 2 λεπτά. Την πρώτη στο 52′ για φάουλ στον Κιέζα και τη δεύτερη στο 54′ επειδή μετά από σφύριγμα του Κάιπερς για υπόδειξη οφσάιντ, κλώτσησε τη μπάλα μακριά!

Στο 57′ οι Μπιανκονέρι έχασαν τεράστια ευκαιρία να γυρίσουν το ματς. Ο Ραμπιό βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Κιέζα, εκείνος κέρδισε την μπάλα με το κεφάλι περνώντας τον Μερτσεσίν, όμως ο Πέπε με σωτήριο τάκλιν βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε στο πλασέ του πεσμένου Κιέζα, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας εν τέλει κατάφερε να γυρίσει το ματς και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Κουαδράδο σέντραρε από τα δεξιά και ο Φρεντερίκο Κιέζα σκόραρε με κεφαλιά, γράφοντας το 2-1, στο 63′.

Στο ο Κιέζα βρέθηκε μια ανάσα από το χατ-τρικ, μετά από όμορφη ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε απέναντι στον Μερτσεσίν, αλλά ο κίπερ της Πόρτο τον νίκησε. Τεράστια ευκαιρία είχε και ο Κουαδράδο στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της πορτογαλικής εστίας, μετά από σουτ από το πλάι της περιοχής με το αριστερό. Έτσι το 2-1 παρέμεινε με τις ομάδες να πάνε στην παράταση.

Στην παράταση και στο 99′ οι φιλοξενούμενοι είχαν την στιγμή τους. Ο Μαρεγκά έπιασε μια κεφαλιά από κοντά, αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Σέζνι.

Οι Μπιανκονέρι πάλευαν να πετύχουν ένα 3ο γκολ, ωστόσο αυτό δεν ήρθε και στο 115′ ο Σέρτζιο Ολιβέιρα με το δεύτερο προσωπικό τέρμα στο ματς έκανε το 2-2. Ο Πορτογάλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με συρτό σουτ νίκησε τον Σέζνι. Η Γιούβε απάντησε αμέσως με γκολ του Ραμπιό, με κεφαλιά στο 117′, όμως ήταν αργά για την ομάδα του Πίρλο που παρά την νίκη με 3-2 δεν κατάφερε να πάρει και την πρόκριση.

Γιουβέντους: Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι (75′ Ντε Λιχτ), Ντεμιράλ, Σάντρο, Ράμσεϊ (75′ ΜακΚένι), Αρτούρ (102′ Κουλουσέβσκι), Ραμπιό, Κιέζα (102′ Μπερναρντέσκι), Μοράτα, Ρονάλντο.

Πόρτο: Μαρτσεσίν, Μαναφά, Πέπε, Εμπεμπά, Ζαϊντού (71′ Ντίας), Κορόνα, Ουρίμπε (90′ Γκρούγιτς), Ολιβέιρα, Οτάβιο (62′ Σαρ), Μαρεγκά (106′ Μαρτίνεθ), Ταρεμί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ