Σεβίλλη και Λεβερκούζεν στο Final 8 του Europa League

Η Σεβίλλη θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού, σε περίπτωση που προκριθεί στο Final 8 του Γιουρόπα Λιγκ. Η Λεβερκούζεν πέρασε το εμπόδιο της Ρέιντζερς.

Η Σεβίλλη και η Λεβερκούζεν είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Final 8 του Γιουρόπα Λιγκ σε βάρος των Ρόμα και Ρέιντζερς.

Άξιο αναφοράς είναι ότι και στα δύο παιχνίδια στο Ντούισμπουργκ και στο Λεβερκούζεν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πανδημίας του Κορονοϊού.

Σεβίλλη- Ρόμα 2-0

Στο Ντούισμπουργκ, σε ένα από τα παιχνίδια που δεν είχε διεξαχθεί το πρώτο ματς η Σεβίλλη προκρίθηκε στην επόμενη φάση έναντι της Ρόμα με 2-0.

Η Σεβίλλη μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και απείλησε πρώτη στο ματς με το σουτ του Νεσιρί που μάζεψε ο Πάου Λόπεθ μόλις στο 3ο λεπτό.

Στο 7′ νέα ευκαιρία για την Σεβίλλη με την επέμβαση και πάλι του Λόπεθ να στέλνει την μπάλα κόρνερ.

Ο καταιγισμός της Σεβίλλης συνεχίστηκε καθώς είχε δοκάρι στο 12′ με την κεφαλιά του Κουντέ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Η υπεροχή της ομάδας από την Ανδαλουσία μετατράπηκε σε γκολ από το να Ρεγκιλόν.
Ο νεαρός δεξιός οπισθοφύλακας της Σεβίλλης που είναι δανεικός από την Ρεάλ κινήθηκε έξυπνα στο χώρο που βρήκε στον άξονα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για το 1-0.

Στο 29′ και πάλι οι Σεβιγιάνοι έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Νάβας που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πέρασε τον Λόπες αλλά άνοιξε το κοντρόλ του.

Στο 34′ υπήρξε μια αντίδραση από την Ρόμα με το σουτ που εξαπέλυσε ο Ζανιόλο και έδιωξε με υπερένταση ο Μπόνο.

Η Σεβίλλη κατόρθωσε να σκοράρει και δεύτερο τέρμα ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου με τον Νεσιρί.
Ο Οκάμπος προσπέρασε από τα δεξιά τον Μαντσίνι με τσίμπημα της μπάλας και στρώσε την μπάλα στον Νεσιρί προ κενής εστίας.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος συνεχίστηκε και το δεύτερο με την Σεβίλλη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες.

Στο 71′ ο Τζέκο προσπάθησε εντός περιοχής να νικήσει τον Μπόνο αλλά το σουτ του ήταν κακό. Τρία λεπτά αργότερα η Σεβίλλη σκόραρε με τον Κούντε εκ νέου αλλά το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 82′ ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης Κουντέ απείλησε τον Πάου Λόπεθ που έδιωξε την κεφαλιά του Αφρικανού αμυντικού όπως και στο 90+7′.

Στο μεταξύ ο Ένερ Μπανέγκα βρήκε το δοκάρι της Ρόμα στο 90′.

Σεβίλλη: Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεγκιλόν, Φερνάντο, Μπανέγα, Χορδάν, Οκάμπος, Ελ Νεσίρι, Σούσο

Ρόμα: Π.Λόπεθ, Πέρες, Μαντσίνι, Ιμπάνιες, Κολάροβ, Σπινατσόλα, Κριστάντε, Ντιαβαρά, Ζανιόλο, Μχιταριάν, Τζέκο.

 

Λεβερκούζεν- Ρέιντζερς 1-0

Στο Λεβερκούζεν η τοπική Μπάγερ νίκησε με 1-0 την Ρέιντζερς και σε συνδυασμό με το 1-3 της Γλασκώβης πήρε την πρόκριση για το Final 8.

Η Λεβερκούζεν είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και δημιούργησε λιγοστές ευκαιρίες με τον Χάβερτζ.

Αρχικά, ο Γερμανός μέσος σημάδεψε το δοκάρι με όμορφο σουτ στο 15′ και στο 29′ το πλασέ του δεν βρήκε στόχο και έφυγε δίπλα από το δοκάρι του ΜακΓκρέγκορ.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έμεινε σε ρηχά νερά αλλά η Μπάγερ βρήκε ένα τέρμα και καθάρισε την πρόκριση. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Ντιαμπί στο 51ο λεπτό

Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Λαρς Μπέντερ, Ταπσόμπα, Σβεν Μπέντερ, Σίνγκραβεν, Αράνγκις, Παλάσιος, Βιρτς, Χάβερτς, Ντιαμπί, Φόλαντ.

Ρέιντζερς: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ, Γκόλντσον, Χελάντερ, Μπάρισιτς, Αρίμπο, Τζακ, Μπάρκερ, Ντέιβις, Κεντ, Μορέλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ