Αρνήθηκαν να ληστέψουν τον Πελέ από… σεβασμό στο πρόσωπό του

Με αφορμή τα γενέθλια του Πελέ (23 Οκτωβρίου 1940), το Kingsport.gr θυμάται μια απίστευτη ιστορία που είχε σημειωθεί στο παρελθόν, με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Όσο παράλογο και αν μοιάζει μέχρι και οι οπλισμένοι σαν “αστακοί” ληστές, σέβονται τον Πελέ… Για αυτό το λόγο, μόλις αντιλήφθηκαν ποιον είχαν απέναντί τους ματαίωσαν αυτοστιγμεί το σχέδιό τους. 

Μπροστά σε ένα πρόσωπο το οποίο εμπνέει κύρος, σεβασμό, εκτίμηση σε παγκόσμια κλίμακα, αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού, ακόμα και οι κακοποιοί κλείνουν ευλαβικά το γόνυ. Δεν γίνεται να σφυρίξουν αδιάφορα, ενώ βρίσκεται κοντά τους ένας άνθρωπος που στη χώρα του και όχι μόνο λατρεύεται σαν Θεός.

Αυτό αποδεικνύει μια απίστευτη ιστορία που διαδραματίστηκε στη γενέτειρα του «Βασιλιά», με κεντρικά πρόσωπα τον Βραζιλιάνο αρτίστα της μπάλας, Πελέ, και δύο ληστές.

Και επειδή πολύ φυσιολογικά οι “άπιστοι Θωμάδες των πληκτρολογίων” διέπονται από μια δόση καχυποψίας και είναι πολύ πιθανό να σπεύσουν να στάξουν δηλητήριο, ιδού όσα εκμυστηρεύεται ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του, η οποία κυκλοφόρησε το 2006 και μετέφρασε στα ελληνικά ο Θανάσης Χειμωνάς.

«Δεν μπορούσαν να διανοηθούν να ληστέψουν έναν ήρωα»

«Πριν από λίγα χρόνια, λοιπόν, βρισκόμουν σ’ ένα αυτοκίνητο στους δρόμους του Σάο Πάολο. Είχαμε σταματήσει στο φανάρι, όταν δύο οπλισμένοι ληστές μάς επιτέθηκαν. Ο ένας από αυτούς απείλησε με το όπλο του τον οδηγό και του ζήτησε να ανοίξει το παράθυρό του. Μόλις όμως οι δύο τους αντιλήφθηκαν ποιος βρισκόταν μέσα στο αμάξι, μου έδειξαν με μια χειρονομία ότι όλα ήταν εντάξει, ζήτησαν συγγνώμη κι έφυγαν. Δεν μπορούσαν να διανοηθούν να ληστέψουν έναν ήρωα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ