“Χρυσός” ο Τεντόγλου στην Γλασκώβη

Διέπρεψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος.

Με άλμα στα 8,38μ. ο 20χρονος άλτης κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Αυτή η επίδοση είναι η κορυφαία φετινή στον κόσμο και την Ευρώπη και αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Έλληνας άλτης έκανε άκυρο το πρώτο του άλμα, με το δεύτερο να φτάνει στα 8,12 μ. Ο Τόμπιας Νίλσον Μόντλερ από την Σουηδία, ο οποίος αγωνίστηκε λίγο αργότερα, «πέταξε» λίγο ψηλότερα στα 8,17 μ., που είναι η κορυφαία προσωπική του επίδοση για φέτος, περνώντας στην πρώτη θέση. Στην τέταρτη προσπάθειά του, ο Μ. Τεντόγλου βελτίωσε το άλμα του φτάνοντας στα 8,16μ.

Αλλά η τελευταία πράξη ήρθε στα επόμενα άλματα από τον νεαρό αθλητή, αφού το άλμα που το έδωσε το χρυσό ήταν αυτά στα 8,38μ. Την δεύτερη θέση πήρε Μόντλερ από την Σουηδία με άλμα στα 8,17μ. και την τρίτη θέση κατέκτησε ο Σέρβος Σ. Γιοβάντσεβιτς με άλμα στα 8,03μ., που είναι και εθνικό ρεκόρ.

Η τελική κατάταξη

Μίλτος Τεντόγλου 8,38μ.

Τομπίας Νίλσον (Σουηδία) 8,17 μ.

Σταχίνια Γιοβάντσεβιτς (Σερβία) 8,03μ.

Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7,98 μ.

Σέρχι Νικιφόροβ (Ουκρανία) 7,89μ.

Τόμας Γιάζουκ (Πολωνία) 7,80μ.

Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7,79μ.

Βλάντισλαβ Μάζουρ (Ουκρανία) 7,75μ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ