“Φρένο” στην έναρξη των πρωταθλημάτων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

Αναστολή της έναρξης των πρωταθλημάτων πλην Super League 1 & 2, Basket League και Volley League.

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, φέρνει εξελίξεις στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων τα οποία επρόκειτο να ξεκινήσουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που θα επιβεβαιωθεί και από Κοινή Υπουργική Απόφαση, αναστέλλονται όλα τα πρωταθλήματα πλην της Super League 1 και 2, της Basket League και της Volley League.

Έτσι, δεν θα ξεκινήσουν άμεσα η Α1 μπάσκετ γυναικών που ήταν να ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου, καθώς επίσης η Α2 μπάσκετ ανδρών, η Α1 πόλο και η Α1 χάντμπολ.

Παράλληλα, ενώ αναμένεται να φανεί τι θα γίνει με την Football League, για την οποία είχαν επιτραπεί προπονήσεις, ενώ ακόμη στον «πάγο» παραμένει η Α’ κατηγορία ποδοσφαίρου γυναικών.

Αναλυτικά η ενημέρωση

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο και ΜΟΝΟ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), στο οποίο βρίσκονται Αττική, Θεσσαλονίκη, Κορινθία, Αχαΐα, Αργολίδα, Αρκαδία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια εκτός Σκύρου, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Λάρισα, Άρτα, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Σάμος, Χίος και Ρόδος, από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου έως και την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου, ισχύουν πλέον τα εξής ως προς τις επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εκτός από τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα:

  • ποδοσφαίρου της Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League I και Super League II),
  • καλαθοσφαίρισης της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Basket League)
  • πετοσφαίρισης της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Volley League)
  • ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα, προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Επιτρέπεται, επίσης, η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ