Πανόπουλος: “Αποχωρώ οριστικά από την Ξάνθη- Δεν θα δώσω την ομάδα σε ευκαιριακό λαμόγιο!”

Την οριστική του απόφαση του να αποχωρήσει από την ΠΑΕ Ξάνθη, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Χρήστος Πανόπουλος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Χρήστος Πανόπουλος ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την Ξάνθη μετά από 31 χρόνια κάνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο επενδυτή και όχι λαμόγιο(!).

Επίσης, διευκρίνισε πως ως τις 14 Αυγούστου θα έχει ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες, οικονομικές και διοικητικές, του συλλόγου.

Το βίντεο:

Αναλυτικά όσαν ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου:

«Ανακοινώνω ότι αποχωρώ άμεσα από την ΠΑΕ Ξάνθη. Είναι μια απόφαση οριστική και αμετάκλητη. Μέχρι τις 14 Αυγούστου θα έχει γίνει αυτό, ώστε η εταιρεία μου να εκπληρώσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει μέχρι το τελευταίο ευρώ, για να κλείσει κεφάλαιο αυτό με συνέπεια και σεβασμό προς όλους τους εργαζόμενους και τους τρίτους», τόνισε αρχικά.

«Να δώσουμε την ευκαιρία σε οποιονδήποτε επενδυτή ή γκρουπ θέλει να αγοράσει την ομάδα, μία ομάδα που θα παραλάβει με πάγια περιουσιακά στοιχεία ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, ένα αθλητικό κέντρο, με μηδενικούς δανεισμούς και υποχρεώσεις προς τρίτους. Δεν θα δώσω την ομάδα σε οποιοδήποτε ευκαιριακό λαμόγιο να την εκμεταλλευτεί με στόχο άλλα ανταλλάγματα, για να την οδηγήσει στην εξαθλίωση, όπως συνέβη σε άλλα παραδείγματα. Θα την κλείσω τίμια, σωστά και ηθικά».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδιαφερόμενος, απάντησε πως: «μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος», ενώ για το αν θα ζητήσει από τους τοπικούς φορείς να βοηθήσουν στην εύρεση διάδοχης κατάστασης, είπε: «Δεν χορεύω τάνγκο, δεν έχω να προτείνω τίποτα, δεν θα σας πω τι σκέφτομαι, πρέπει πρώτα να το μάθουν εκείνοι».

Όσο για την τιμή που πωλείται η ομάδα: «Αν δω ότι τα ‘χεις και τα ‘χεις και στο τραπέζι, θα σου πως και την τιμή».

Φυσικά αναφέρθηκε και στην πολύκροτη υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ζητώντας να δικαστεί άμεσα η υπόθεση. «Ο πρωθυπουργός με τα όποια προβλήματα έχει να τρέξει για την Ελλάδα, μαζί με αυτούς που είναι κάτω από αυτόν, είναι ο πρώτος που είπε ότι η απόφαση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική αλλά είναι γνωμοδότηση και μετά από αυτόν ακολούθησαν και άλλοι. Μέχρι στιγμής δικαιώνεται. Τα ελληνικά δικαστήρια εξετάζοντας πλέον την ουσία της υπόθεσης θα αποφασίσουν. Η Ξάνθη από σπόντα, λόγω της απόφασης για τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει καταρχήν, δικαιωθεί ηθικά. Δεν έχει δικαιωθεί αγωνιστικά. Όπως γνωρίζεται από την αρχή είχα τοποθετηθεί και είχα πει ότι θέλουμε να κριθούμε στα ελληνικά δικαστήρια. Δεν το έκανα επίτηδες. Ο θεός τα έφερε έτσι που τώρα θα κριθούμε, η Ξάνθη, εγώ, ο Συγγελίδης, από τα ελληνικά δικαστήρια που θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης. Θα γνωρίζουμε αν η Ξάνθη έχει δικαιωθεί ηθικά αλλά και αγωνιστικά, όσον αφορά τους βαθμούς.

Μην περιμένετε να σας πω για τους ανθρώπους… επιστήμονες της ΕΕΑ. Σέβομαι την ιδιότητα τους, έτσι το είδαν, έτσι το αποφάσισαν. Η ζωή συνεχίζεται. Έτσι είναι όπως το λέω εγώ. Ζητάμε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, που είναι νομικός και σοβαρό άτομο, που είναι ο κορυφαίος εγγυητής της νομιμότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να προβεί σε όλες τις κινήσεις και όπου αλλού χρειάζεται, προκειμένου νόμιμα να συγκροτηθεί η Εφέσων και άμεσα να αρχίσει το δικαστήριο προκειμένου να έχουμε την τελική απόφαση. Είναι ένοχος ο Πανόπουλος με τον Συγγελίδη και η Ξάνθη γενικότερα; Εσείς δέκα εκατομμύρια Ελληνες έχετε ένα όνομα, από τους παππούδες σας, έχετε παιδιά και αυτό το όνομα προσπαθείτε να τον τιμήσετε. Θέλω να μας δώσουν το δικαίωμα να έχουμε την δυνατότητα αν το αξίζουμε να το τιμήσουμε και εμείς. Και να μας επιστρέψουν και τους βαθμούς. Εμείς πριν 1,5 μήνα καλεστήκαμε να πληρώσουμε πρόστιμο 150χιλιάδες ευρώ, που ήταν τα αδικήματα, η παρήλια της ΕΕΑ και έχει να κάνει με ένα πιστοποιητικό. Και πληρώσαμε μέσα σε τρεις ημέρες τα χρήματα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Θέλουμε τώρα να δικαστούμε. 31 χρόνια, δηλαδή την μισή μου ζωή την πέρασα έχοντας δίπλα μου ένα κομμάτι που λέγεται Ξάνθη, που για εμένα ποτέ δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο και γι’αυτούς που με γνωρίζουν είτε από εδώ είτε όχι, δεν ήταν ποτέ ποδόσφαιρο μόνο η Ξάνθη. Έκανα ειλικρινείς προσπάθειες μέσα από την ψυχή μου, προκειμένου να κάνω σωστές κινήσεις και επιλογές. Μέσα από αυτό έκανα λάθη, πολλά ή λίγα, θα τα κρίνει η ιστορία και ο τόπος μου. Ο τόπος μου. Η Ξάνθη και η περιφέρεια της. Σε αυτά τα χρόνια γνώρισα μόνο καλούς ανθρώπους, αυτή είναι η αλήθεια, ακόμα και με κάποιους που έτυχε να έχω αντιπαράθεση, ήταν τίμιοι, σωστοί, άντρες και είχαν διαφορετική άποψη και θέση στο συγκεκριμένο timing για τα θέματα της ομάδας. Οι φίλαθλοι μας ήταν πάντα δίπλα μας, ίσως λίγοι κάποιες φορές, σε αυτό μπορεί να έχω ευθύνη εγώ, αλλά ήταν δίπλα μας με αγάπη αξιοπρέπεια και μακριά από κάθε μορφής βίας. Τώρα που το σκέφτομαι θα έπρεπε να τους τιμήσω και εγώ που μου έδωσαν την ευκαιρία, να είμαι στην Ξάνθη, να ζήσω αυτά που έζησα και να ζήσω μοναδικούς ανθρώπους με κουλτούρα και ευγένεια».

Τέλος έκανε ειδική αναφορά σε προπονητές που άφησαν το στίγμα τους στην ομάδα και κάλεσε όσους μένουν στο ποδόσφαιρο να ρίξουν τους τόνους: «Ευχαριστώ όλους τους προπονητές που πέρασαν, θα σταθώ στον Μαντζουράκη, στον Βασίλη Δανιήλ, στον Νίκο Καραγεωργίου και τώρα στο τελείωμα της ομάδας αυτής, λόγω αποχωρήσεως μου. Η ομάδα αυτή εύχομαι και πιστεύω ότι μπορεί να συνεχίσει. Όσον αφορά τους ξένους προπονητές, ένα ευχαριστώ στον Ραζβάν Λουτσέσκου γι’αυτά που μας έμαθε, αλλά που και θεωρώ εγώ ότι του μάθαμε κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας. Γενικά αισθάνομαι τυχερός άνθρωπος που συνεργάστηκα με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Όσον αφορά τους οπαδούς, λίγοι αλλά ηρωικοί, ό,τι πιο ηθικό υπάρχει σαν σύνδεσμος και κουλτούρα συνδέσμου. Αυτή είναι η αλήθεια. Σε αυτούς που μένουν στο ποδόσφαιρο, τους προτείνω να χαμηλώσουν τους τόνους, άσχετα αν τα συμφέροντα είναι τεραστία και μιλάω για οικονομικά συμφέροντα. Να συνυπάρξουν με αξιοπρέπεια, σταράτα λόγια και με σεβασμό, για το καλό του όμορφου αυτού αθλήματος. Που μόνο στην Ελλάδα δεν το χαιρόμαστε. Έτσι και μόνο θα αφήσουν τους φιλάθλους να το απολαύσουν και να μην ζούμε καταστάσεις, όπως αυτές τα τελευταία πέντε χρόνια».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ