Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τη δημιουργία του Women’s Club World Cup προανήγγειλε ο Ινφαντίνο

Τη δημιουργία του Women’s Club World Cup προανήγγειλε ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφατίνο.

Βήματα εμπρός κάνει παγκοσμίως το Ποδόσφαιρο Γυναικών. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, σε συνέντευξή του στη γαλλική «L’ Equipe», ανέφερε ότι εξετάζει τη δημιουργία του Women’s Club World Cup.

Στα πρότυπα της αντίστοιχης διοργάνωσης των ανδρών, θα αγωνίζονται οι κορυφαίοι σύλλογοι γυναικών από κάθε ήπειρο.

Αυτό, έρχεται λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) για δημιουργία νέων διοργανώσεων.

Ενώ η UEFA έχει ήδη γνωστοποιήσει πως πριν από τον φετινό τελικό στις 16 Μαΐου, θα ανακοινώσει ένα νέο brand name και τον πρώτο επίσημο ύμνο της διοργάνωσης, με στόχο τη μέγιστη δυνατή προβολή της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Τζάνι Ινφαντίνο δήλωσε σχετικά:

«Το όνειρό μου είναι επίσης να δω τη δημιουργία του πρώτου Women’s Club World Cup και είναι κάτι που έρχεται πολύ σύντομα.

Θα είναι πραγματικά μια επανάσταση για το ποδόσφαιρο γυναικών. Ένα τέτοιο τουρνουά θα επέτρεπε στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες από το Women’s Champions League της UEFA να έρθουν αντιμέτωπες με ομάδες από το Πρωτάθλημα Γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και με ομάδες από χώρες που υπάρχει ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Η Εθνική Ομάδα Γυναικών των ΗΠΑ, είναι η σημερινή παγκόσμια πρωταθλήτρια και η κυρίαρχη δύναμη στο ποδόσφαιρο.

Οι κορυφαίοι ανδρικοί σύλλογοι της Ευρώπης, έχουν επενδύσει πολύ στις ομάδες γυναικών τα τελευταία χρόνια.

Το Women’s Club World Cup θα προσφέρει την δυνατότητα στους συλλόγους από όλες τις χώρες να φτάσουν στο ψηλότερο επίπεδο, δίνοντας τους ταυτόχρονα  ένα μοναδικό αγωνιστικό πλαίσιο για να αγωνιστούν».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της FIFA (και με αφορμή την υπόθεση της European Super League), τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να μην δημιουργηθούν και άλλες διοργανώσεις, μιας και η Παγκόσμια Συνομοσπονδία, θα διανέμει όλα τα έσοδα από το τουρνουά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ