Ποδόσφαιρο Γυναικών: Ξεκινά Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων από το 2026

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων Γυναικών ξεκινά η FIFA από το 2026.

Ακόμη μια νέα διοργάνωση ποδοσφαίρου γυναικών έχει στα σκαριά η FIFA. Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία, θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων Γυναικών, με την πρώτη διοργάνωση να λαμβάνει χώρα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2026.

Η διοργάνωση αυτή, θα αποτελείται από 16 ομάδες και θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, η FIFA ξεκινά ακόμη μια διοργάνωση, που θα είναι παρόμοια με το αντίστοιχο Intercontinental Cup των ανδρών, αλλά πλέον για τις γυναίκες. Θα ξεκινήσει το 2027 και θα γίνεται σε ετήσια βάση. Θα αποτελείται από τις νικήτριες των ηπειρωτικών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Δείτε εδώ τη νέα μορφή και του UEFA Women’s Champions League

Συγκεκριμένα, η FIFA αναφέρει: «Για να διευκολυνθεί η συνεχής παγκόσμια ανάπτυξη των γυναικείων συλλόγων και με βάση τα αιτήματα των συνομοσπονδιών για παροχή άφθονων ευκαιριών παιχνιδιού σε ετήσια βάση, προτάθηκε περαιτέρω η διοργάνωση πρόσθετων αγώνων συλλόγων γυναικών της FIFA σε έτη Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών εκτός της FIFA από 2027.

Για την περαιτέρω προστασία της ευημερίας των γυναικών παικτών και προπονητών, και μετά την εντολή του Συμβουλίου της FIFA από τις 14 Μαρτίου 2023, η FIFA θα τροποποιήσει τους Κανονισμούς για την Κατάσταση και τις Μεταγραφές Ποδοσφαιριστών από την 1η Ιουνίου 2024 για να επικεντρωθεί στα ακόλουθα βασικά σημεία που έχουν συζητήθηκε διεξοδικά με τους ενδιαφερόμενους φορείς του ποδοσφαίρου.

Επέκταση των δικαιωμάτων και της προστασίας στους θετούς γονείς καθώς και στις μη βιολογικές μητέρες

Αναγνώριση των σωματικών, ψυχολογικών και κοινωνικών διαστάσεων σε περίπτωση αδυναμίας παροχής υπηρεσιών απασχόλησης λόγω σοβαρής εμμήνου ρύσεως ή ιατρικών επιπλοκών που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη

Ενθάρρυνση των ενώσεων να διευκολύνουν την προσκόλληση και τη συναισθηματική ισορροπία για τις γυναίκες παίκτριες με τις οικογένειές τους ενώ βρίσκονται σε διεθνή καθήκοντα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ