Στενότερες σχέσεις για τις ομάδες από Ασία και Ωκεανία

OFC και AFC σφυρηλατούν στενότερους δεσμούς-περισσότεροι αγώνες μεταξύ ομάδων από την Ασία και την Ωκεανία.

Η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Ωκεανίας (OFC) και η Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (AFC) υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MOU), το οποίο θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη συνεργασία και ανταγωνισμό μεταξύ των δύο συνομοσπονδιών της FIFA προς όφελος του ποδοσφαίρου στον Ειρηνικό και την Ασία.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μετά το 33ο Συνέδριο της AFC στο Μπαχρέιν θα έχει τριετή διάρκεια και θα δει την OFC και την AFC να ενισχύουν τους δεσμούς τους μέσω περισσότερων αγώνων μεταξύ ομάδων από τις δύο Συνομοσπονδίες. Αντιπροσωπεύει την περαιτέρω ενίσχυση μιας ισχυρής σχέσης που δημιουργήθηκε μεταξύ των Συνομοσπονδιών, οι οποίες υπέγραψαν για πρώτη φορά Μνημόνιο Συνεργασίας το 2016.

Ο πρόεδρος της OFC Λάμπερτ Μάλτοκ χαιρετίζει το MOU ως εξαιρετικά σημαντικό και ωφέλιμο για το ποδόσφαιρο στην Ωκεανία και αντανακλά μια μακροχρόνια σχέση που έχει οικοδομηθεί από τη δέσμευση και την αγάπη της AFC και της OFC για το ποδόσφαιρο.

“Είμαστε ευτυχείς που η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας σημαίνει εστίαση σε αγώνες υψηλού επιπέδου μεταξύ αντιπροσωπευτικών ομάδων και από τις δύο συνομοσπονδίες», δήλωσε ο Μάλτοκ και συνέχισε : «Η ανάπτυξη που θα αποκομίσουν οι ανδρικές και γυναικείες ομάδες της Ωκεανίας από αυτές τις διοργανώσεις είναι εξαιρετικά επωφελής και ενισχύει τη δέσμευση της OFC στους στρατηγικούς πυλώνες της ανάπτυξης και των υψηλών επιδόσεων στο πλαίσιο της στρατηγικής της OFC».

Ο πρόεδρος της AFC Σαλάμ Μπίν Ιμπραχίμ Αλ Καλίφα πιστεύει ότι το μνημόνιο συνεννόησης θα ενισχύσει και τις δύο Συνομοσπονδίες.

«Αυτό το Μνημόνιο Συνεννόησης συμβολίζει τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της AFC και της OFC και ενισχύει τη δέσμευσή μας να ξεκλειδώσουμε τις ευκαιρίες για την περαιτέρω επέκταση της ανάπτυξης του παιχνιδιού σε αυτή την παθιασμένη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού», δήλωσε ο Αλ Καλίφα και συνέχισε:  «Τόσο η AFC όσο και η OFC μοιράζονται παρόμοιες προκλήσεις καθώς και κοινά συμφέροντα και είμαι βέβαιος ότι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών θα δώσει νέα ώθηση για να φτάσει το όμορφο παιχνίδι σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη».

Υπάρχουν 11 εθνικές ποδοσφαιρικές ενώσεις στην OFC και δύο συνδεδεμένα μέλη, και 47 στην AFC. Οι δύο Συνομοσπονδίες σκοπεύουν να προωθήσουν τη συνεργασία και τον διάλογο με σκοπό την οικοδόμηση μιας σταθερής κληρονομιάς, με στόχο να προκύψουν αθλητικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά οφέλη.

Το Μνημόνιο Συνεννόησης θα επικεντρωθεί στη δημιουργία υψηλού επιπέδου ανταγωνισμού για τις ανδρικές και γυναικείες ομάδες και στην ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και πόρων μέσω της τεχνικής και διοικητικής κατάρτισης των αντίστοιχων Συνομοσπονδιών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ