Ιώαννα Χατζηλεοντή στο Kingsport.gr: “ Είναι τιμή και περηφάνια να φοράω το Εθνόσημο”

Το πρώτο Γενικό Λύκειο Βούλας τιμήθηκε και βραβεύτηκε στα πρόσφατα βραβεία του ΠΣΑΤ για  την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ από την ομάδα των κοριτσιών της, με την αρχηγό αυτής της παρέας, Ιωάννα Χατζηλεοντή, να παραλαμβάνει το βραβείο από τα χέρια της Εβίνας Μάλτση.

Η Ιωάννα Χατζηλεοντή μίλησε στο Kingsport.gr και στους Θάνο Φωτόπουλο και Γιάννη Δρόσο για το βραβείο, για την επόμενη γενιά του γυναικείου μπάσκετ, αλλά και για το πώς βλέπει την νέα προσπάθεια της Εθνικής γυναικών στην οποία αποτελεί μέλος της.

Τέλος η νεαρή σέντερ τονίζει το ειδικό βάρος που έχει η τωρινή Εθνική γυναικών, ενώ αποκαλεί την Εβίνα μάλτση ως την έμπνευση και το κίνητρο πολλών κοριτσιών για να ασχοληθούν με το μπάσκετ.

Αναλυτικά η συνέντευξή της στο Kingsport.gr:

Ιωάννα θα θέλαμε να μας κάνεις ένα σχόλιο για την τιμητική διάκριση που έλαβε το σχολείο σου;

Ήταν τεράστια τιμή για εμάς να βρισκόμαστε μεταξύ των μεγαλύτερων ονομάτων του αθλητισμού. Τεράστια τιμή και διάκριση, ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που σου έρχονται στο μυαλό;

Χαρά και περηφάνια για όλα αυτά. Δικαίωση για τους κόπους που έχουμε κάνει τόσα χρόνια. Όλα τα θετικά συναισθήματα μας πλημμυρίζουν, είναι πολύ ωραίο.

Πως νιώθεις που πήρες το βραβείο από την Εβίνα Μάλτση;

Τεράστια τιμή, γιατί η Εβίνα είναι είδωλο για πολλά κορίτσια, είναι ο λόγος που πολλά κορίτσια θέλουν να ξεκινήσουν το μπάσκετ. Από την αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος και μια παίκτρια με τόσα βραβεία και με τόσους επαίνους και τίτλους και συμμετοχή στο WNBA, ήταν τεράστια τιμή για μένα.

Νιώθεις ότι έχετε ένα μεγάλο βάρος για να διαδέχεστε την πιο πετυχημένη ίσως φουρνιά του γυναικείου μπάσκετ στη χώρα μας;

Όπως είχα πει και σε άλλες συνεντεύξεις είναι βάρος, είναι τιμή είναι τα πάντα να κουβαλάς μια τέτοια κληρονομιά. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που η Εβίνα και όλες οι συναθλήτριες της άφησαν κάτι τέτοιο για τις νεότερες γενιές.

Φέτος κλήθηκες και στην Εθνική Γυναικών από τον Βασίλη Μασλαρινό. Θα ήθελα το σχόλιο σου.

Χαρά. Κάθε φορά που καλούμαι στην εθνική είναι η ίδια χαρά και η ίδια περηφάνια. Να φοράς το εθνόσημο, να εκπροσωπείς την χώρα σου, να κανείς πάνω από όλα αυτό που αγαπάς και φορώντας τα γαλανόλευκα χρώματα.

Πιστεύεις υπάρχει ταλέντο;

Ναι εννοείται, υπάρχει σίγουρα ταλέντο και κάθε μέρα με δουλειά βγαίνει και παραπάνω.

Η τωρινή εθνική μπορεί να καταφέρει κάτι μεγαλύτερο από αυτό που κατάφεραν οι μέχρι τώρα Εθνικές;

Ναι, φυσικά. Στα παράθυρα που πήγαμε 1-1 με το Μαυροβούνιο και την Σλοβενία, η οποία Σλοβενία είναι μια αξιόλογη ομάδα με παίκτριες οι οποίες είναι εδραιωμένες στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα με δουλειά από όλα τα κορίτσια θα πετύχουμε κάτι καλό πιστεύω.

Εάν ήθελες να ευχαριστήσεις έναν άνθρωπο πλην της οικογένειας σου, ποιος θα ήταν αυτός;

Δεν έχω να ευχαριστήσω κάποιον, πλην της οικογένειας μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα ξεκινήσει το μπάσκετ.

Κάποιο προπονητή πιθανόν;

Στον πατέρα μου. Ο πατέρας μου έχει φτάσει ως εδώ και είναι μαζί μου από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα το μπάσκετ και είναι ο λόγος που το ξεκίνησα και είμαι ευγνώμων για αυτόν.

Κλείνοντας θα θέλαμε μια ευχή για το μέλλον

Με δουλειά, όσο το δυνατόν να φτάσουμε ψηλότερα κάθε μέρα. Κάθε μέρα μικρούς στόχους ώστε στο μέλλον να πετύχουμε κάτι μεγάλο.

Σε ευχαριστούμε πολύ

Εγώ σας ευχαριστώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ