Πήρε προβάδισμα η Άρσεναλ κόντρα στη Βαλένθια

Νικήτρια με 3-1 αναδείχθηκε η Άρσεναλ κόντρα στη Βαλένθια, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των ημιτελικών του Europa League.

Η Άρσεναλ αλλά και η Μπενφίκα έφτασαν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στους «4» του Europa League.

Αν και η Βαλένθια προηγήθηκε με τον Ντιακαμπί, η ομάδα του Έμερι κατάφερε να κάνει την ανατροπή με τα δυο γκολ του Λακαζέτ και του Ομπαμεγιάνγκ, πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια.

Ο αγώνας

Μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης η Βαλένθια είχε πολύ καλή στιγμή με τον Ροντρίγκο να γυρίζει στον Γκαράι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Ο Ντιακαμπί στο 11’ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Βαλένθια έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-2, με το δυνατό σουτ του Παρέχο που πρόλαβε να αποκρούσει ο Τσεχ. Αμέσως μετά ο Ροντρίγκο προσπάθησε ξανά, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 18’ με τον Λακαζέτ, ο οποίος μετά από ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ, σκόραρε και έφερε το ματς στα ίσα.

Η Άρσεναλ πήρε τα πάνω της και σε λιγότερα από δέκα λεπτά, στο 26’ ο Λακαζέτ πέτυχε το δεύτερο του γκολ στον αγώνα, κάνοντας την ανατροπή και γράφοντας το 2-1 για την ομάδα του.

Ο Ομπαμεγιάνγκ σούταρε στο 33ο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η Άρσεναλ στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να έχει βρει τα πατήματά της.  Στο 67’ μάλιστα έχασε τρομερή ευκαιρία, όταν ο Λακαζέρ βρέθηκε απέναντι στον Νέτο, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Η Βαλένθια είχε την πρώτη της προσπάθεια για το δεύτερο ημίχρονο στο 73’ με τον Γκαμεϊρό, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Τσεχ. Εννέα λεπτά αργότερα, ο ίδιος προσπάθησε ξανά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το τέρμα.

Τη χαριστική βολή στη Βαλένθια έδωσε ο Ομπαμεγιάνγκ στο 90’ ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό 3-1 του αγώνα.

Κίτρινες: Ντιακαμπί, Παρέχο,

Άρσεναλ: Τσεχ, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί (82’ Μονρεάλ), Κολάσινατς, Γκεντουζί (58’ Τορέιρα), Τσάκα, Μέιτλαντ, Νάιλς, Οζίλ (75’ Μιχιταριάν), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

Βαλένθια: Νέτο, Πιτσίνι, Παουλίστα, Γκαράι, Ρονκάλια, Γκαγιά, Σολέρ (71’ Βας), Ντιακαμπί, Παρέχο, Ροντρίγκο (88’ Μίνα), Γκουέδες (71’ Γκαμεϊρό)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ