Πιτίνο: “Δεν είχε νόημα να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα”

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ευρωλίγκα και αλλά καίρια ζητήματα από τον χώρο του μπάσκετ.

Ο Αμερικανός Hall of Famer ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα και ανέλυσε τις διαφορές με το NBA, οικονομικές και αγωνιστικές. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει το “The Last Dance”.

«Το περίμενα, η κατάσταση ήταν πολύ πιο σοβαρή από αυτό που πίστευαν οι περισσότεροι. Η διαφορά ανάμεσα στην Euroleague και το NBA δεν αφορά το παιχνίδι, αλλά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά. Το NBA δεν μπορεί να χάσει τόσα χρήματα, αλλά θα κερδίσει κιόλας, αν διεξαχθούν τα playoffs. Για την Euroleague δεν έχει νόημα. Ήταν πιο λογικό να διακόψουν την σεζόν και να ετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά», ανέφερε ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ο 67χρονος προπονητής αναφέρθηκε και στις αγωνιστικές διαφορές μεταξύ Ευρωλίγκας και NBA. «Στην Euroleague είναι καλύτερη η επίθεση, λόγω κίνησης, εναλλαγής και εξαιρετικού passing game. Το NBA είναι μία διαφορετική κατηγορία, αλλά η Euroleague είναι απολαυστική, εξαιρετική», είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο Last Dance. «Νομίζω πως ήταν φτιαγμένο στα μέτρα του Μάικλ, γιατί ήταν παραγωγή δικής του εταιρείας Είχε περισσότερο έλεγχο πάνω στο προϊόν. Όχι όπως συνέβη με τον Πίπεν και τους άλλους παίκτες. Πάντως ο Τζόρνταν είναι για μένα ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών και τον ξέρω πολύ καλά προσωπικά. Το ντοκιμαντέρ αυτό ήταν καλό για μας, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ