Euro 2024: Στα ημιτελικά η Αγγλία, απέκλεισε στα πέναλτι την Ελβετία

Με λυτρωτές τον Σάκα και τον Πίκφορντ, η Αγγλία πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά επί της Ελβετίας

Η Αγγλία επικράτησε στα πέναλτι της Ελβετίας μετά το 1-1 (5-3 πέναλτι) της κανονικής διάρκειας και πέρασε στα ημιτελικά του Euro 2024.

Oι Ελβετοί πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Εμπολό στο 75′ με του Άγγλους να ισοφαρίσουν στο 80ο λεπτό με τον Σάκα. Η Αγγλία είχε απόλυτη ευστοχία στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Πίκφορντ να αποκρούει την εκτέλεση του Ακάντζι.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ θα περιμένει το νικητή του τελευταίου χρονικά προημιτελικού που ακολουθεί, μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας (22:00), προκειμένου να μάθει την αντίπαλό της στον μεγάλο ημιτελικό της 10ης Ιουλίου στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ.

O αγώνας:

Το παιχνίδι στερούνταν από ποιότητα με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν δίοδο προς την αντίπαλη εστία. Το ημίχρονο έληξε 0-0.

Οι δύο ομάδες σκόραραν στην μονή τους καλή στιγμή μέχρι εκείνο το σημείο. Στο 75′ ο Εντόι βρήκε τον Εμπολό στην μικρή περιοχή και ο Ελβετός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Αγγλία βρήκε το τέρμα της ισοφάρισης με την ατομική προσπάθεια του Σάκα και το σουτ του εξτρέμ της Άρσεναλ που έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα.

Η συνέχεια δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση οι μόνες καλές στιγμές ήταν για την Ελβετία με το σουτ του Αμντούνι στο 116′ που εξωδετέρωσε ο Πίκφορντ και την προβολή του Βιντμερ που έφυγε άουτ.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι με τον μόνο που αστόχησε να είναι ο Ακάντζι και να παίρνει την πρόκριση η Αγγλία.

Τα πέναλτι

Πάλμερ: 1-0
Ακάντζι: Απόκρουση Πίκφορντ
Μπέλιγχαμ: 2-0
Σερ: 2-1
Σάκα: 3-1
Σακίρι: 3-2
Τόνεϊ: 4-2
Αμντούνι: 4-3
Αλεξάντερ-Αρνολντ: 5-3

Κίτρινες: Κέιν – Σερ, Βίντμερ

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Κόνσα (78′ Πάλμερ), Τρίπιερ (78′ Έζε), Μέινου (78′ Σο), Ράις, Σάκα, Μπέλιγχαμ, Κέιν (110′ Τόνεϊ), Φόντεν (115′ Αλεξάντερ-Αρνολντ)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ (118′ Σιέρο), Ρίντερ (64′ Τσούμπερ), Τζάκα, Εμπισερ (118′ Αμντούνι), Εντόι (98′ Ζακάρια), Εμπολό (109′ Σακίρι), Βάργκας (64′ Βίντμερ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ