Με νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια έκλεισε τη σεζόν η Ρόμα

Ηττήθηκε η Γιουβέντους στο Τορίνο από τη Ρόμα και στρέφεται πλέον στον επαναληπτικό κόντρα στην Λυόν για το Champions League.

Η Γιουβέντους γνώρισε την 7η της ήττα στο πρωτάθλημα, με 3-1 από τη Ρόμα στην τελευταία αγωνιστική της Serie A. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Τζιαλορόσι ήταν ο Περότι που πέτυχε δύο γκολ και έδωσε μια ασίστ.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας σταμάτησε στους 83 βαθμούς, ενώ στην 5η θέση και στους 70 βαθμούς τερμάτισε η Ρόμα που θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League της επόμενης σεζόν.

Πλέον η ομάδα του Σάρι κοιτάζει τον επαναληπτικό για τους «16» του Champions League απέναντι στην Λυόν (νίκη της Λυόν με 1-0 στη Γαλλία), στο Τορίνο στις 7 του μηνός.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρόμα είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν φάσεις με εξαίρεση τα τρία τέρματα.

Οι μπιανκονέρι μπήκαν καλά και στην πρώτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, άνοιξαν το σκορ (1-0). Στο 5ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ραμπιό έκανε ένα γύρισμα και βρήκε τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, που με άψογο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 8ο του τέρμα στην Serie A.

Η Ρόμα κατάφερε και έφερε το παιχνίδι στα ίσια στην συνέχεια (1-1). Στο 23ο λεπτό και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Περότι, ο Κάλινιτς έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο της περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σέζνι.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ανατροπή λίγο πριν το ημίχρονο. Στο 44′ οι Τζιαλορόσι κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Καλαφιόρι από τον Ντανίλο. Ο Περότι ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε για το 2-1 της Ρόμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους κατάφερε να ισορροπήσει την κατοχή. Οι δύο ομάδες ήταν πιο δημιουργικές, έχασαν φάσεις, ωστόσο η Ρόμα χρειάστηκε ένα τέρμα για να κλειδώσει την νίκη.

Οι Τζιαλορόσι και πάλι με τον Περότι που ήταν αρκετά δραστήριος, έφτασαν και σε τρίτο τέρμα. Ο Ζανιόλο πήρε την μπάλα και ξεκίνησε μια κούρσα πίσω από το κέντρο, έφτασε λίγο έξω από την περιοχή και με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Περότι που με πλασέ νίκησε στο τετ α τετ τον Σέζνι για το 3-1, που παρέμεινε έως το τέλος του παιχνιδιού.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι (Πινσόγλιο 72′), Ντανίλο, Ρουγκάνι, Μπονούτσι (Ντεμιράλ 51′), Φραμπότα, Μουρατόρε, Ματουιντί, Ραμπιό (Ράμσεϊ 51′), Ζανιμάτσια, Μπερναρντέσκι (Ολιβιέρι 72′)ε Ιγκουαΐν (Βριόνι 79′).

Ρόμα (Φονσέκα): Φουζάτο, Φάτζιο, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες (Ζεσούς 56′), Καλαφιόρι (Πέρες 60′), Κριστάντε (Σαντόν 56′), Ζαπακόστα, Βίλαρ Ντελ Φράιλε, Ζανιόλο (Ουντέρ 56′), Περότι (Κλάιφερτ 73′), Κάλινιτς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ