Ακυρώνονται τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων & Νεανίδων για το 2021

Την ακύρωση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Κ19, Νέων και Νεανίδων για τη φετινή σεζόν, 2020-21, αποφάσισε η UEFA.

Η πορεία της πανδημίας έχει φέρει πολλές αλλαγές στον προγραμματισμό του ποδοσφαίρου. Έτσι και στις διοργανώσεις της UEFA.

Συγκεκριμένα, ύστερα από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι 55 ενώσεις της, αποφασίστηκε η ακύρωση των διοργανώσεων Εθνικών ομάδων Κ19, για τη σεζόν 2020-21.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που υπάρχουν ανά την Ευρώπη λόγω της πανδημίας, τονίζοντας πως προτεραιότητα της αποτελεί η υγεία των ποδοσφαιριστών και των ποδοσφαιριστριών.

Η απόφαση αυτή αφορά και τις ελληνικές ομάδες οι οποίες θα συμμετείχαν. Η μεν Εθνική Νεανίδων θα έπαιζε με Αγγλία, Ιρλανδία και Κόσοβο, η δε Νέων με Γερμανία, Ρωσία και Νησιά Φερόε.

Ήδη από τον Δεκέμβριο, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία είχε αποφασίσει την ακύρωση των διοργανώσεων Κ17 (Παίδων και Κορασίδων), ενώ και η FIFA έχει ακυρώσει τα Παγκόσμια Κύπελλα Γυναικών Κ17 και Κ20 για το 2021.

Δείτε εδώ τον νέο τρόπο διεξαγωγής των διοργανώσεων που θα ισχύει από την επόμενη σεζόν

Η ανακοίνωση της UEFA:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε να ακυρώσει τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών Κ19 του 2021, λόγω της πανδημίας Covid-19 και των επιπτώσεών της στη διεξαγωγή διοργανώσεων.

Κατά τη λήψη αυτών των αποφάσεων, η Επιτροπή σημείωσε ότι, με τους κυβερνητικούς περιορισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή σχετικά με τα ταξίδια, οι μετακινήσεις των ομάδων για τη διοργάνωση των μίνι τουρνουά, καθίστανται εξαιρετικά δύσκολα.

Ζητήθηκε η γνώμη των ενώσεων-μελών της UEFA, οι οποίες συμφώνησαν με την απόφαση. Παρόλο που είναι δυσάρεστο το γεγονός ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν οι διοργανώσεις των νέων για αυτή τη σεζόν, η υγεία και η ασφάλεια πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε αυτές τις συνθήκες.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ