Μάχη για τον τίτλο του Ασιατικού Κυπέλλου

Η 17η τελική φάση του Κυπέλλου Ασίας ξεκινά στις 5 Ιανουάριου και θα έχει διάρκεια ως τις 1 Φεβρουάριου. Την διοργάνωση αποτελούν 24 ομάδες της Ηπείρου που αναμένονται αρκετά δυνατές .

Το Ασιατικό Κύπελλο έχει ιστορία 62 ετών ωστόσο τα προηγούμενα χρονιά είχε την μορφή πρωταθλήματος και  η ομάδα που είχε τους περισσότερους βαθμούς ήταν η νικήτρια. Το Ασιατικό Κύπελλο είναι η γηραιότερη διοργάνωση μετά το Κόπα Αμέρικα.

Οι ποιο επικρατέστερες ομάδες για την κατάκτηση του τρόπαιου είναι το  Ιράν,η  Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Οι ομάδες που θέλουν να σπάσουν την κυριαρχία των τριών είναι η Αυστραλία που ελπίζει να βρεθεί στο βάθρο, υπερασπίζοντας τον τίτλο που κέρδισε στο σπίτι της πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο θρίαμβος των Socceroos ήρθε στο τέλος μιας εξαιρετικά επιτυχημένης διοργάνωσης.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που φιλοξενούν για δεύτερη φορά το τουρνουά μετά το 1996, όταν έφτασαν στο τελικό, έδειξαν την ετοιμότητά τους με την πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA. Καθως η Αλ Αίν του Μάρκους Μπεργκ έφτασε στον τελικό ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης, δίνοντας ώθηση σε μια εθνική ομάδα.

Οι πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου θα εκπροσωπούνται στην διοργάνωση, αλλά ούτε η Κίνα ούτε η Ινδία αναμένεται να ξεχωρίσουν.

Οι Ινδοί πιθανότατα δεν θα είχαν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους, χωρίς την επέκταση από 16 ομάδες, ενώ η Κίνα παραμείνει υπό την καθοδήγηση του Μαρτσέλο Λίπι.

Η Νότια Κορέα, που κέρδισε τα δύο πρώτα Ασιάτικα Κύπελλα και τελείωσε τη δεύτερη θέση στην Αυστραλία το 2015, είναι η ομάδα που είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση στην Ασία, μετρώντας έξι αγώνες  αήττητη, έχοντας στον πάγκο της τον Πορτογάλο πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο.

Η Ιαπωνία, έφτασε στους «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσία, είναι αρκετά ποιοτική ομάδα για να διεκδικήσει έναν πέμπτο τίτλο, ενώ το Ιράν του Κειρόζ είναι έτοιμο.

Η Ασία είναι μια απέραντη Ήπειρος η οποία μπορεί σπάνια να φιλοξενεί αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς την ύπαρξη κάποια πολιτική η Θρησκευτική αναταραχή και το φετινό Ασιατικό Κύπελλο του 2019 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα.

Η Σαουδική Αραβία, η οποία κέρδισε τον τελευταίο από τους τρεις τίτλους της, την τελευταία φορά που φιλοξένησαν το τουρνουά τα ΗΑΕ, διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με τους αντιπάλους της στο 5ο όμιλο, του Κατάρ,  τον Ιούνιο του 2017. Τα ΗΑΕ μπήκαν επίσης στο διπλωματικό και οικονομικό μποϊκοτάζ του Κατάρ πέρυσι, αλλά οι οικοδεσπότες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 θα προσπαθήσουν να αγνοήσουν τις αντιδράσεις.

Υπάρχουν επίσης εκπρόσωποι πιο προβληματικών χωρών και εδαφών της δυτικής πλευράς της Ηπείρου με τη Συρία, την Παλαιστίνη, το Ιράκ και την Υεμένη, να θέλουν όλοι να ευχαρίστηση  στους ανθρώπους που έχουν υποστεί μεγάλες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ