Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κλήρωση των ομίλων του ποδοσφαίρου σε άνδρες και γυναίκες

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων του τουρνουά ποδοσφαίρου, Ανδρών και Γυναικών, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Συγκεκριμένα, στα γήπεδα της Ισπανίας θα αγωνιστούν 28 ομάδες, 16 ανδρών και 12 γυναικών. Υπενθυμίζεται πως παρόλο που πρόκειται για Ολυμπιακούς Αγώνες, το αγώνισμα του ποδοσφαίρου διεξάγεται υπό την αιγίδα της FIFA, ενώ ως είθισται, οι όμιλοι A-G, δόθηκαν οι πρώτοι 4 για το τουρνουά των ανδρών και οι επόμενοι 3 σε εκείνο των γυναικών.

Όσον αφορά την πρόκριση, κάθε ήπειρος έχει το δικό της σύστημα. Για τους άνδρες, από την Ευρώπη, προκρίνονται οι 4 κορυφαίες ομάδες του Euro Under 21 (Ελπίδων) (εκείνες που  έπαιξαν στους ημιτελικούς). Από την Αφρική και την Ασία, προκρίνονται οι καλύτερες 3 ομάδες του αντίστοιχου Πρωταθλήματος Under 23. Η Βόρεια Αμερική, η Νότια Αμερική και η Ωκεανία, διοργανώνουν Προολυμπιακά τουρνουά.

Στις γυναίκες, για την Ευρώπη, οι ομάδες επιλέγονται με βάση τις πιο επιτυχημένες ευρωπαϊκές ομάδες που μετείχαν στο ποιο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ οι υπόλοιπες ηπειρωτικές συνομοσπονδίες διεξάγουν το δικό τους προκριματικό τουρνουά, για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ενώ και στα δύο τουρνουά, η διοργανώτρια χώρα έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή. Στο τουρνουά των ανδρών, οι παίκτες είναι ηλικίας κάτω των 23 ετών, με δικαίωμα κάθε ομάδας να έχει μέχρι 3 μεγαλύτερους. Στις γυναίκες δεν υπάρχει περιορισμός.

Αναλυτικά:

Άνδρες

Group A: Ιαπωνία, Νότια Αφρική, Μεξικό, Γαλλία

Group B: Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ονδούρα, Ρουμανία

Group C: Αίγυπτος, Ισπανία, Αργεντινή, Αυστραλία

Group D: Βραζιλία, Γερμανία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σαουδική Αραβία

Γυναίκες

Group E: Ιαπωνία, Καναδάς, Μεγάλη Βρετανία, Χιλή

Group F: Κίνα, Βραζιλία, Ζάμπια, Ολλανδία

Group G: Σουηδία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ