Ποδόσφαιρο Γυναικών: Δικαίωση για την Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ

Ακόμη μια νέα κατάκτηση για την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών των ΗΠΑ.

Άλλη μια σημαντική νίκη, εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, κατάφερε η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών των ΗΠΑ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ομάδα ήρθε σε συμφωνία με την Ομοσπονδία της, σχετικά με τις διαφορές που αντιμετωπίζουν συγκριτικά με τους άνδρες συναδέλφους τους. Οι Αμερικανίδες παίκτριες τόνιζαν ότι οι συνθήκες εργασίας είναι μεν οι ίδιες, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους μισθούς τους, που είναι μικρότεροι. Κάτι για το οποίο θα κάνουν έφεση.

Η συμφωνία που επετεύχθη με την Ομοσπονδία, εγκρίθηκε από τον περιφερειακό δικαστή του Λος Αντζελες, Γκάρι Κλάουσνερ.

Και αυτή, εξασφαλίζει την ίση μεταχείριση της ομάδας γυναικών, με εκείνη των ανδρών. Συγκεκριμένα, για ό,τι αφορά, μεταξύ άλλων, τις συνθήκες πτήσης, τα ξενοδοχεία, την επιλογή τοποθεσιών και του προσωπικού.

Η Μέγκαν Ραπίνο, από τη Χάβρη που βρίσκεται για τον φιλικό αγώνα κόντρα στη Γαλλία, δήλωσε: «Νομίζω ότι κάναμε ένα πρώτο βήμα για τις γυναίκες στον αθλητισμό».

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ισπανική «Mundo Deportivo», το ζήτημα των μισθολογικών ανισοτήτων παραμένει σε εκκρεμότητα.

Η εκπρόσωπος της ομοσπονδίας του ποδοσφαίρου γυναικών, Μόλι Λέβινσον, τόνισε με τη σειρά της: «Σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση στο δικαστήριο για την ανισότητα των μισθών, το οποίο αγνοεί το γεγονός ότι οι γυναίκες παίκτες λαμβάνουν χαμηλότερους μισθούς από τους άνδρες για την ίδια εργασία».

Οι γυναίκες των ΗΠΑ, νικήτριες των δύο τελευταίων Παγκοσμίων Κυπέλλων το 2015 και το 2019, ζήτησαν αποζημίωση άνω των 66 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ομοσπονδία επανέλαβε ότι «δεσμεύεται 100% στο ζήτημα της ίσης αμοιβής».

Στα αξιοσημείωτα φυσικά, είναι το γεγονός πως η ομάδα γυναικών των ΗΠΑ έχει κατακτήσει 4 Παγκόσμια Κύπελλα (1991, 1999, 2015, 2019), την ίδια ώρα που η ανδρική ομάδα στην αντίστοιχη διοργάνωση, έχει μια 3η θέση, το 1934.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ