Ποδόσφαιρο Γυναικών: Στη Βραζιλία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027

Στη Βραζιλία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2027.

Η Βραζιλία ανακηρύχθηκε διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2027, από το Συνέδριο της FIFA, επικρατώντας στην σχετική ψηφοφορία της συνυποψηφιότητας  Βελγίου, Ολλανδίας και Γερμανίας, ούσα η πρώτη χώρα της Νότιας Αμερικής που θα διοργανώσει το κορυφαίο τουρνουά.

Η υποψηφιότητα της Βραζιλίας έλαβε την υποστήριξη 119 ομοσπονδιών μελών του Κογκρέσου της FIFA για να φιλοξενήσει την διοργάνωση, σε σύγκριση με 78 ψήφους για την ευρωπαϊκή υποψηφιότητα.

«Ξέραμε ότι θα γιορτάζαμε μια νίκη για το γυναικείο ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής και για τις γυναίκες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, Έντναλντο Ροντρίγκες.

«Μπορείτε να είστε σίγουροι, χωρίς ματαιοδοξία, θα πραγματοποιήσουμε το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών».

Η Βραζιλία είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ψηφοφορίας της Παρασκευής, αφού μια τεχνική αξιολόγηση της FIFA που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, της έδωσε βαθμολογία τέσσερα στα πέντε, ενώ η αντίστοιχη βαθμολογία για την προσφορά Βελγίου-Ολλανδίας-Γερμανίας (BNG) ήταν 3,7.

Ο αγώνας μειώθηκε σε δύο τον περασμένο μήνα, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό απέσυραν την κοινή τους προσφορά με στόχο το τουρνουά του 2031.

Η αξιολόγηση της FIFA βαθμολόγησε κάθε προσφορά με κριτήρια που κυμαίνονται από την εμπορική βιωσιμότητα, τις εγκαταστάσεις της ομάδας και τη στέγαση, έως τις τοποθεσίες μετάδοσης, τα στάδια και τους χώρους τωνφιλάθλων.

Είπε ότι τα 10 στάδια της Βραζιλίας κατασκευάστηκαν ειδικά και διαμορφώθηκαν για μεγάλα τουρνουά που είχαν φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών το 2014 και η προσφορά είχε ισχυρή εμπορική θέση και δέσμευση της κυβέρνησης.

Τόνισε τη συμπαγή φύση και την υποστήριξη πίσω από την προσφορά Βελγίου-Ολλανδίας-Γερμανίας, τη σταθερή εμπορική βιωσιμότητα, την καλή υποδομή και τις μικρές αποστάσεις μεταξύ των γηπέδων, αλλά σημείωσε επίσης τις μικρότερες χωρητικότητες των 13 σταδίων της.

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο είπε ότι το τουρνουά της Βραζιλίας θα είναι «το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που έγινε ποτέ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ