Πως να χρησιμοποιείτε το οδοντικό νήμα

Αθηνά Τσιορβά σας δίνει τις συμβουλές της σχετικά με το οδοντικό νήμα.

Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα? Τα θερμά μου συγχαρητήρια!

Αλλά μην φανταστείτε πως η απλή τοποθέτηση του οδοντικού νήματος ανάμεσα στα δόντια σας αρκεί. Η σωστή τεχνική είναι αυτή που κάνει την διαφορά.

Πριν ξεκινήσετε μην ξεχάσετε να πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας, μιας και θα έρθουν σε επαφή με το στόμα σας.

1)ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε ένα κομμάτι οδοντικού νήματος περίπου 45-50 εκατοστά. Ακούγεται πολύ αλλά χρειάζεται αρκετό για να είστε βέβαιοι πως σε κάθε δόντι θα χρησιμοποιείτε καθαρό νήμα.

Τυλίξτε το μεγαλύτερο μέρος του (από τις δύο άκρες) γύρω από τα δύο δάχτυλα που σας βολεύουν περισσότερο, ενδεικτικά τον μέσο κάθε χεριού.

Αφήστε ενδιάμεσα περίπου 12 εκατοστά οδοντικό νήμα.

Στη συνέχεια πιάστε το από τις δύο μεριές με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας αφήνοντας ανάμεσα 2 εκατοστά, με τα οποία θα δουλέψετε.

2) ΧΡΗΣΗ

Απαλά τοποθετήστε το οδοντικό νήμα ανάμεσα στα δόντια σας.

Τυλίξτε το δόντι με τέτοιο τρόπο ώστε το οδοντικό νήμα να σχηματίζει το αγγλικό γράμμα «C» .

Γλυστρίστε κάτω από την γραμμή των ούλων .Καθαρίστε την επιφάνεια των δοντιών κάνοντας κινήσεις από κάτω μπρος τα επάνω. Όταν η πλάκα έχει αφαιρεθεί προχωρήστε στο δίπλα δόντι.

Σημειώση

Εάν μόλις εντάξατε το οδοντικό νήμα στην καθημερινή σας ρουτίνα και τα ούλα σας είναι μολυσμένα ,πολύ πιθανόν να ματώσουν.Μην πανικοβληθείτε, συνεχίστε κανονικά την φροντίδα της στοματικής σας κοιλότητας.Αν μετά από την πάροδο μιας εβδομάδας η αιμορραγία δεν υποχωρήσει ,κατά την χρήση οδοντικού νήματος, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρο σας.

Καταλαβαίνετε τώρα για πιο λόγο το βούρτσισμα των δοντιών δεν αρκεί. Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας αδυνατούν να εισχωρήσουν ανάμεσα στα δόντια.Για αυτό και η χρήση -ας τονίσω καλύτερα, η σωστή χρήση, οδοντικού νήματος – κρίνεται απαραίτητη.

 

Πηγή:  dental-lifestyle.com

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Περιστέρι. Κολλημένος με την μπάλα από μικρή ηλικία, συνεχίζω με αυτή από τον χώρο της δημοσιογραφίας. Απόφοιτος της σχολής δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1, όπου έκανα και την πρακτική μου στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Στη συνέχεια, ραδιοφωνικός παραγωγός και παραγωγή στο ραδιόφωνο ΑΡΤ. Ο γραπτός τύπος με κέρδισε και η εφημερίδα Παρασκήνιο, μου έδωσε την ευκαιρία να αρθρογραφώ και να είμαι υπεύθυνος στο αθλητικό τμήμα. Παράλληλα, ξεκίνησα μία δικιά μου προσπάθεια και το www.kingsport.gr έγινε το νέο μου αμόρε! Υπεύθυνος, αρχισυντάκτης και δημοσιογράφος του Ατρομήτου (Άντρες- Κ20- γυναικεία ομάδα) σας μεταφέρω τις ειδήσεις διαδικτυακά.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*