Υπέταξε την Σίτι η Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι στο τοπικό ντέρμπι, της «έσπασε» το αήττητο σερί και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή.

Στο ντέρμπι του Μάντσεστερ για την 27η αγωνιστική της Premier League, η Γιουνάιτεντ πέρασε νικηφόρα από το Έτιχαντ με 0-2 και σταμάτησε των 25 αγώνων αήττητο σερί της Σίτι.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” είναι πλέον στη 2η θέση έχοντας 54 βαθμούς, ενώ η Σίτι βρίσκεται στη 1η με 65 βαθμούς. Σκόρερ την ομάδα του Σόλσκιερ ήταν ο Φερνάντες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μόλις στο 2ο λεπτό και τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Σο στο 50′.

Ο αγώνας:

Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ζεσούς μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπρούνο Φερνάντες και νίκησε τον Έντερσον για το 0-1 της ομάδας του.

Μετά το γκολ, οι “κόκκινοι διάβολοι” απείλησαν ξανά στο 4′ με τον Σο, ο οποίος πάτησε περιοχή και σούταρε, όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Έντερσον που μπλόκαρε εύκολα.

Ακριβώς 20 λεπτά αργότερα, στο 24′, η Σίτι έκανε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της στον αγώνα με τον Ζιντσένκο, ο οποίος εξαπέλυσε ένα σουτ από μέση απόσταση αλλά έπεσε και απέκρουσε ο Ντιν Χέντερσον.

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα, στο 43ο λεπτό, ο Ντε Μπρούινε έκανε μια ωραία εκτέλεση φάουλ από πλεονεκτική θέση, με τον γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ να πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 45+1′, μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Μαχρέζ που βρήκε χώρο και εκτέλεσε μέσα στην περιοχή, όμως η προσπάθειά του κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο πλέον, στο 48ο λεπτό ο Ρόντρι έκανε ένα έξοχο σουτ από καλό σημείο που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην ακριβώς επόμενη φάση, στο 50′, ο Ράσφορντ τροφοδότησε τον Σο που κινήθηκε μέσα στην περιοχή και ο αριστερός μπακ της Γιουνάιτεντ με καταπληκτική εκτέλεση, σκόραρε, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 0-2.

Στο 58′ έπειτα από σέντρα, ο Μαρσιάλ έπιασε την κεφαλιά από κοντινή απόσταση, όμως δεν είχε σημάδεψε καλά και μπλόκαρε με ευκολία ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Λίγο αργότερα στο 69ο λεπτό, ο Μαρσιάλ βγήκε τετ-α-τετ και είχε “χρυσή” ευκαιρία για να τελειώσει την υπόθεση νίκη για την ομάδα του, όμως ο Έντερσον έκανε σωτήρια επέμβαση.

Στο 75′ ο Ντε Μπρούινε έκανε το γύρισμα στην περιοχή, το τελείωμα του Φόντεν όμως ήταν εντελώς άστοχο.

Από εκεί και έπειτα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαχειρίστηκε το παιχνίδι και δεν συνέβη τίποτα άλλο, με το 0-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες: 32′ Μαγκουάιρ, 58′ Σο, 60′ Χέντερσον

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ζιντσένκο, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο (65′ Γουόλκερ), Γκουντογκάν, Ρόντρι, Ντε Μπρούινε, Στέρλινγκ, Μαχρέζ, Ζεσούς (70′ Φόντεν).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Χέντερσον, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμιναϊ, Φρεντ, Τζέιμς, Φερνάντες (90+3′ Γουίλιαμς), Ράσφορντ (73′ Γκρίνγουντ), Μαρσιάλ (88′ Μάτιτς).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ