Η Τυνησία “γείωσε” την Μαδαγασκάρη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Η Τυνησία επιβλήθηκε της Μαδαγασκάρης με το εμφατικό 3-0 και προκρίθηκε στους “4” του Κόπα Άφρικα.

Ένα ημίχρονο έφτανε στην ομάδα του Γκιρές για να πετύχει τρία γκολ και να περάσει δίκαια το εμπόδιο της έκπληξης της διοργάνωσης, της Μαδαγασκάρης.

Για την τελευταία η πορεία της στο φετινό θεσμό, στην πρώτη συμμετοχή της (!), αποτελεί “ταβάνι” και ουδείς θα μπορούσε να την ψέξει για το βαρύ 3-0. Βγήκε πρώτη στον όμιλο, πέρασε το Κονγκό στους “16” και φεύγει με ψηλά το κεφάλι.

Η δε Τυνησία συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της και θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη, με κίνητρο ένα εισιτήριο για το μεγάλο τελικό.

 

Αγώνας

Στο πρώτο μέρος, η Τυνησία είχε πολύ τη μπάλα στα πόδια της, αλλά η Μαδαγασκάρη ήταν “σφιχτή” στα μετόπισθεν και δεν επέτρεψε στους τυπικά φιλοξενούμενους να σκοράρουν στις φάσεις που δημιουργήθηκαν.

Αυτό οφείλεται και στις δύο πολύ καλές αποκρούσεις του Αντριέν σε δύο προσπάθειες από τους Κάζρι και Χααλάλι.

Μόνο στην αντεπίθεση “χτυπούσε” η ομάδα του Ντουπουί, χωρίς όμως κάποια σημαντική ευκαιρία μπροστά από τα καρέ του Χάσεν.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Μαδαγασκάρη να κρατά καλύτερα τη μνπάλα στα πόδια της, όμως την Τυνησία να είναι πιο ουσιαστικκή και αποτελεσματική.

Στο 52′ ο Σασί άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση, πετυχαίνοντας με ωραίο πλασέ το 1-0.

Πριν καλά καλά συνέλθει  Μαδαγασκάρη, οι Τυνήσιοι πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Εμσακνί, που ήταν μάλιστα και ο δημιουργός του πρώτου.

Τα ψυχικά αποθέματα των τυπικά γηπεδούχων είχαν στερέψει εμφανώς και το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Σλίτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μια θριαμβευτική πρόκριση.

 

Μαδαγασκάρη (Ντουπουί): Αντριέν, Αμάντα, Αντριά, Αντριατσίμα, Ανικέτ, Φοντέν, Ιλεμαχαρίτα (77′ Ρακοτοχαριμαλάλα), Μετανίρ, Μομπρί, Νομονζαναχάρι ((66′ Βοάβι), Ραζακαναντενένα (66′ Μορέλ)

Τυνησία (Γκιρές):  Μπρον, Χααλάλι (75′ Ντρέιτζερ), Χανταντί, Χάσεν, Κεχρίντα, Κάζρι, Κενισί, Μεριά, Εμσακανί (66′ Σλίτι), Σασί (83′ Αουάντι), Σκίρι

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ